5 eenvoudige feiten over Overgang Bij Vrouwen beschreven

Dame en overgang - de ergernissen


Vóór de overgang kan zijn je liefde en zorg om dit welzijn van je kinderen en omstreken, sterker vervolgens je boosheid en ergernis. Immers, jouw wilt de vrede bewaren teneinde jouw kinderen ons veilige en rustige fundering te melden voor hun ontwikkeling en groei. Voordat jouw menstruatie ongelijk wordt, merk je alang het jouw prikkelbaarder bent. Je ergert jouw heel wat eerder met mensen en omstandigheden, welke jouw voorheen niet opvielen en die je altijd normaal vond.

Dames in de overgang


Prikkelbaarder word je ook in je werk, in de omgang betreffende jouw collega's en naar je man en kids toe. Jouw kan niet zo met ze beschikken over en verdragen.
Ontstaan betreffende een Overgang

Op welke manier dichter je voor de overgang komt, op welke manier ondragelijker het kan zijn teneinde afgeleid te geraken ofwel bestookt te geraken betreffende vragen. Vragen met jouw man of kinderen zoals: "Wanneer gaan we eten? Kan zijn mijn broek gewassen? Waar liggen mijn sokken?" Ze doen jouw regelmatig uiteen spatten van binnen. "Dit lijkt wel of ze allen afhankelijk zijn betreffende mij!

Waarom ben je iedere keer verantwoordelijk? Mankeren ze af en toe wat met hun handen ofwel hersenen?" vraag jouw jouw af.
Tegelijkertijd realiseer je je, het je het patroon iedere keer zelf in stand hebt gehouden. Dit voelde ook wel aangenaam om onmisbaar te bestaan.

De Overgang voor dames


Langzaam verlies je jouw geduld op alle niveaus; thuis en op jouw werk. Je hersenen veranderen.
Jouw voelt het gerommel van ons krachtige vulkaan in je, welke op uitbarsten staat.
Ons stem die schreeuwt: "Genoeg!"

Jouw staat op een drempel aangaande een: 'Overgang'

Hormonen en symptomen
Dit Autonome Zenuwstelsel
klik op plaatje om te vermeerderen
Zenuwstelsel_Overgang

Dit autonome zenuwstelsel regelt samen met het hormoonstelsel dit onophoudelijk behouden aangaande de omstandigheid in het lichaam, dit inwendige milieu. Dit is verantwoordelijk voor een werking en de coördinatie met inwendige organen, onder andere een hartslag (verhogen ofwel verlagen) en de spijsvertering. Tevens regelt het een werking over gladde spieren (bijvoorbeeld in de darmen) en de uitscheiding met alle mogelijke klieren.

Het autonome zenuwstelsel bestaan uit 2 segmenten die tezamen de organen in ons lijf sturen; immers dit (ortho)sympatisch en dit parasympatisch zenuwstelsel. Deze beschikken over een tegengestelde werking. Ieder orgaan bezit ons tak met het orthosympatisch en een tak betreffende dit parasympatisch zenuwstelsel.

Impulsen uit het sympatisch zenuwstelsel maken het lijf bestemd wegens actie. Hart en ademhaling versnellen, er komt meer suiker in dit bloed (teneinde sterkte vrij te maken) en een spijsvertering vertraagt.
Het parasympatisch zenuwstelsel remt een hartslag en de ademhaling én toeneemt de spijsvertering.

Dit sympatisch gedeelte is uiteraard gericht op actie (arbeid). Dit versnelt ademhaling en hartslag, opdat je onder andere kan wegvluchten een vijand. Het bevordert daarnaast de assimilatie (het vervaardigen betreffende organische stoffen welke het lijf benodigd heeft).
Dit parasympatisch gedeelte daartegenover kan zijn gericht op rust, dit zorgt immers voor een remming van de hartslag en een ademhaling.

De kracht van hormoonveranderingen bij dames in overgang


Oestrogeen zorgt tussen andere een evenwicht aangaande parasympatisch en sympathisch zenuwstelsel. Veelal zijn wij ons niet zo opzettelijk aangaande een activiteiten aangaande het zenuwstelsel, daar ze 'autonoom' (zelfstandig, zelfsturend) verlopen.

Veranderingen en schommelingen in het oestrogeen, zoals welke er tijdens een overgang voortdurend zijn, melden ons zenuwstelsel alsmaar wisselende boodschappen: innerlijke druk.
Ons zenuwstelsel staat tussen druk gedurende onze overgang, en mag ons 'inwendige leefmilieu' nu dikwijls ook niet onafgelaten houden, een coördinatie is ontregeld en het voelen wij.....: Overgangsverschijnselen

Kop op heden, maak er iets betreffende, en zie dit positieve, je hebt zeker mooi twee uur gewinkeld gisteravond , zodra je zo weleens op het forum leest, bestaan daar enkele jaloers op , omdat welke kunnen het ook niet meer.

Ik merk verder nu sinds het zo vochtig behalve is en het weer kouder wordt ik meer er hinder over heb met een spieren en gewrichten, slapen mag ik al lang ook niet meer en in bed mag ik tevens niet verdere fatsoenlijk liggen.

En je verwoordt het goed: 'jezelf overeind houden'. Ons tijdlang heeft mijn leven daar ook uit zijn, nou ja sterker nog, ik was helaas finaal ingestort en moest mezelf wederom overeind gadeslaan te oplopen vanwege ik mezelf uberhaupt overeind kon behouden.

Zit tevens met de zelfde klachten zit weet 4 jaar in een post-menopauze doch ik ervaar de zelfde klachten als je.

Je ben nu 44 en zit sinds zo 2 jaar in de overgang. Ik ben meteen zowat 15 maanden ook niet verdere ongesteld geweest. Opvliegers bestaan redelijk tussen controle. Met perioden heb ik in het bijzonder 's nachts wat hinder betreffende transpireren. Ik slik op aanraden met een gynaecoloog Ymea en dat lijkt tamelijk echt te helpen.

Zelf heb ik daarvoor een module mindfulness en tevens yoga gedaan want ik was niet zo juist in zijn, was meer een 'fixer' precies ingeval jij.

Echt langdurige druk mag leiden tot overspannenheid ofwel ons burn-out. Beide bestaan ons teken dat jouw jezelf te lang te fors hebt belast.

.. . het lijkt wel een spook dat door mijn lijf dwarrelt en elke keertje verscheidene en verschillende plaatsen "verziekt".

Je mag alleen maar zeggen: op het ogenblik gekomen bestaan al die angsten beslist straat. Ofwel ze alsnog terugkomen wanneer mijn hormonen alweer op kunnen ravotten nauwelijks benul. Ik ben nog niet postmeno dus er kan alsnog over allemaal voordoen schijnt dit.

Dit vragen naar complicaties in een zwangerschap en de ouderdom betreffende een overgang, helpen het daarin al ons stuk verder.

Aansluitend kwam er voor het ik in een morgen Kijk op deze website enorm nerveus was voor wakker geraken en meteen naar wc kon rennen. Had je mijn ogen niet weleens open, nauwelijks gedachte gehad ofwel ik zat voor mijn gevoel in een achtbaan, betreffende al die adrenaline welke erheen hoort.

Dit is ons vreemde zaak he, het aanvankelijk gezegd is daar zit ons poliep, welke later weer niet gevonden wordt.

Het heb ik ook hoor! Herken mezelf werkelijk ook niet meer. Je stond iedere keer vol in het leven, goeie studie voltooid, drukke banen gehad. En meteen zit ik al een jaar thuis op een bank.

Je ben meteen bijna 4,5 jaar ook niet verdere ongesteld geweest. Toen ik te beluisteren kreeg het ik in de overgang zat (je had toentertijd nog geen klachten), kan zijn dit heel snel gegaan. In een jaar stopte een menstruatie (vlak wegens mijn 43e verjaardag) en begonnen de klachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *